Wat een DJ niet mist

Als DJ is de coronaperiode als sociaal nachtdier alles behalve een pretje. Reden genoeg om flink te klagen over wat we allemaal missen. Maar soms is het ook lekker om aan iets positiefs te denken, in dit geval wat je als dj vooral niet mist in deze tijd.

 

1. Ik ben ook dj…

Je kent ze wel. De avond is net lekker bezig, de dansvloer staat vol en de handjes gaan af en toe de lucht in. Staat er vlak naast de booth ineens iemand naar je te staren. Zo sociaal als je bent mix je de plaat snel in waar je mee bezig was en stap je op die persoon af. Vriendelijk zeg je hoi en of je iets voor diegene kan betekenen. Jazeker, is het antwoord. Ik ben namelijk ook dj… bla bla bla. Voor je het weet stonden je Pioneers te knipperen omdat de plaat bijna afliep, en knipperde jouw ogen net zo hard mee over die ene keer dat de “dj” tegenover je een half uurtje op de 50-jarige bruiloft van zijn opa en oma de muziek gekozen heeft. Die missen we niet!

 

2. Die zeikerd

Iedere allround dj is hem ooit tegen het lijf gelopen. Letterlijk. Terwijl iedereen genoot van de muziek die avond, genoot jij ook net iets te veel van de attente bartenders en hun drankvoorraad. Gevolg: naar het toilet. NU! Snel een lange plaat opgezet en in één sprint naar de toiletten. Daar was het net zo druk als in de rest van de zaak. En terwijl jij langs de rij snelt en roept dat je de dj bent, is er helaas altijd één prutser die ervoor gaat staan een goed gesprek met je te voeren waarom jij dan wel niet voorrang zou moeten hebben. Op dit soort zeikerds kon je echt de hele avond pissig zijn…

 

3. Heel lief, maar toch

Het is eigenlijk altijd super lief bedoeld, maar als dj krijg je er elke keer weer een halve hartaanval van. Iemand vraagt wat je wil drinken en loopt voor je naar de bar. Maar dan gaat er iets helemaal mis in de communicatie. Die persoon duikt ineens recht voor de dj booth op met een drankje en nog voordat je kunt reageren, hangt er een (net iets te) vol glas drinken boven de apparatuur. Eén verkeerde beweging en de avond wordt een ware thriller!

 

4. Niet precies, maar ongeveer zo…

We weten nog niet zeker of het een compliment is of niet. Het kan namelijk een teken zijn van ongelofelijk veel vertrouwen in jouw muziekkennis. Of deze persoon kan een situatie gewoon niet zo goed inschatten. Wij denken een combinatie van beide. Dat het irritant is, is één ding dat zeker is! Want als iemand naar de booth komt en jij met je oor naar degene beweegt om vervolgens tatata tatatatada, tatatata tadatatadada in je oor te horen bulderen… zo iemand mag na de coronaperiode lekker op 1,5 meter blijven!

 

5. De mobiele brigade

Elke week weer hoopte je dat ze vergeten waren hun mobiel op te laden. Maar helaas. Elke week opnieuw doken ze voor je op en duwden en – nog voordat je het door had – duwden ze hun mobiel onder je neus met een tekst erop. Daaruit moest je blijkbaar opmaken dat ze graag dat ene liedje wilde horen. Laat die telefoons voortaan maar in je zak en show in plaats daarvan je sociale skills. Tenminste, als je het ons vraagt.

 

En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Soms is even relativeren wel lekker. Maar laten we als dj’s vooral niet vergeten dat we in een normale wereld een van de allermooiste beroepen hebben. En dat bovengenoemde punten compleet in het niet vallen bij de voordelen. Aan het eind van de rit willen we niks liever dan zo snel mogelijk weer als vanouds in een volle club staan! Wij kunnen niet wachten…

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less