Ervaren dj geld waard

Het stereotype dj is een hippe jonge gast die er goed uitziet. Voor een volle zaal, springend achter zijn dj booth, draait hij de grootste hits terwijl de vrouwelijke bezoekers bij hem wegsmelten. Gelukkig is het al lang verleden tijd dat het beeld bestaat dat alleen mannen dj zijn. Maar het beeld dat een dj even de top 40 achter elkaar afspeelt, en met een zak geld naar huis gaat, bestaat helaas nog wel. Daarom leggen we je graag uit waarom een ervaren dj zijn geld dubbel en dwars waard is.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om te beginnen betaal je niet alleen voor de uren dat de dj draait, maar vooral ook voor de voorbereiding. Een ervaren dj werkt wekelijks zijn muziek bij. Dat houdt in de meeste gevallen in dat hij naast een hoop tijd voor zijn zoektocht naar de lekkerste muziek, ook geld kwijt is aan abonnementen of losse nummers. Als hij het echt goed wil doen moet hij het in het juiste programma inladen, en het vervolgens in de juiste playlist plaatsen.

 

Opbouwen is veel belangrijker dan afbreken!

Vraag tien mensen op straat naar de grootste hits van dit moment, en acht zullen je een aantal goede antwoorden geven. Want de hitjes van dit moment, die vind je in de hitlijsten. Het is namelijk niet kunst om alle hitjes achter elkaar te draaien. Het is de kunst om op het juiste moment de juiste plaat te draaien. Daarom is het opwarmen van de avond vele malen moeilijker dan de tent aan het eind afbreken. Je moet mensen in het begin geboeid houden zonder grote hits te draaien. Hier zal de ervaren dj zich al onderscheiden van de onervaren. Want hij weet dat de avond rustig opbouwen veel belangrijker en moeilijker is dan de hut afbreken!

via GIPHY

Een ervaren DJ verdient zich altijd terug!

Er vanuit gaande dat de dansvloer inmiddels volstaat komt de volgende belangrijke eigenschap van een ervaren dj naar boven. Want om jezelf terug te verdienen, moet je zorgen dat de omzet omhoog gaat. Klinkt gek, maar als het publiek te druk is met de muziek, denken ze minder aan de drank. Een ervaren dj kan het publiek scannen. En zorgt dat de spanningsboog van de muziek precies strak genoeg staat dat het publiek een geweldige avond heeft, maar ook voldoende naar de bar loopt.

Kortom: een ervaren dj is altijd zijn geld waard! Hij is wekelijks bezig met het bijwerken van zijn muziekcollectie, is in staat om het publiek continu te scannen om de juiste sfeer en omzet te behalen, is natuurlijk een wandelende muziek wikipedia en als het even kan dan is zijn blaas ook nog groot genoeg om het 5 uur vol te houden. Dan weet je wie je de volgende keer moet boeken…

Hulp nodig? Maak hieronder vrijblijvend een afspraak voor ons vernieuwende concept! 

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less