dj extra geld verdienen

Als er iets is wat we afgelopen jaar geleerd hebben, is het dat je als dj niet afhankelijk moet zijn van één manier waarmee je geld verdient. Wanneer dat wegvalt gaat het snel. Daarom delen we in dit blog een aantal tips om geld te verdienen naast het draaien.

1. Produceren

Ben je een beetje handig met het produceren van muziek, dan is er makkelijk extra geld te verdienen. Zo kun je nummers en remixen zelf online verkopen en laten streamen. Dit brengt natuurlijk wel het risico met zich mee dat je niet meteen geld verdient. Heb je direct geld nodig? Produceer dan voor een ander. Dan kun je een vaste prijs afspreken dat direct op je bankrekening wordt gestort. Ook kun je mixtapes voor anderen maken.

 

2. Merchandise

Heb je al wat superfans, dan is merchandise een kans die je niet moet laten schieten. Je moet hiervoor wel eerst zelf investeren, waardoor het niet geheel zonder risico is. Dit risico is echter wel te overzien. Alles valt of staat met het leveren van goede kwaliteit en de marketing rondom jouw product. Zorg dus dat je echt mooie en vooral unieke producten hebt met jouw naam erop. Met een beetje geluk levert het je ook nog nieuwe shows op J

 

3. Kennis delen (trainingen, draai les, video’s)

Met alle ervaring die jij de afgelopen jaren op hebt gedaan kun je andere dj’s helpen. Hulp die uiteraard niet gratis hoeft te zijn. Je kunt je kennis delen in de vorm van dj-lessen. Maar nog veel interessanter is het maken van videotrainingen. Dit kost in het begin wat meer werk, maar daarna blijft de teller lopen zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Als laatste kun je vlogs of podcasts maken met sponsoring als verdienmodel. Eenvoudig extra geld verdienen dus.

 

4. Sponsoring

In club ben je als dj natuurlijk een ware eyecatcher. En ook online zijn de meeste dj’s goed vertegenwoordigd. Hierom kan het voor bedrijven interessant zijn om via jou potentiële klanten te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan kleding en dj-accessoires. Die producten moeten natuurlijk wel bij jou als persoon passen.

 

5. Beleggen

Heb je een lange adem en kun je wat geld missen? Dan is beleggen een prima optie. Op de bank is je geld toch niks waard en met een goede voorbereiding houd je de risico’s beperkt. Heb je wel interesse maar weet je nog te weinig van beleggen? Start dan met een paar afleveringen van bijvoorbeeld de podcast Jong Beleggen. Erg interessant en je legt een goede basis om je eerste beleggingsstappen te zetten.

 

6. Sharing is caring!

Optredens zijn negen van de tien keer in het weekend en ‘s avonds. Daardoor is de kans groot dat jouw auto op momenten dat anderen hem nodig hebben meestal stilstaat. Verhuur op dit soort momenten je auto en verdien hem hierdoor automatisch terug. Via Snappcar is je auto bijvoorbeeld allrisk verzekerd en bepaal je zelf wanneer en voor hoeveel iemand de sleutel op kan halen.

 

Eindconclusie:

Er zijn kansen genoeg om naast het draaien een extra centje te verdienen. Maar uiteindelijk blijft op het podium staan toch het lekkerste! Met Artistlist hebben we de missie de best mogelijke shows voor ondernemers en artiesten. Ben je een serieuze dj, maak dan gratis een account aan en wie weet verdien jij dat extra centje wel gewoon op een nieuw podium.

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less