Als ondernemer herken je het vast wel: “even snel” de dj planning maken. Of erger nog, dat ene gaatje in je planning vullen. Om vervolgens drie dagen later nog steeds achter dj’s aan te bellen en te appen voor hun beschikbaarheid. Niet leuk! Met heel wat jaartjes ervaring als horeca-ondernemer ken ik dit soort frustraties. En heb ik – naast een handige tool die alles kan, waar ik aan het eind van dit artikel meer over vertel – ook een aantal tips voor je. Want het grootste nadeel van de dj planning is dat hij elke maand of kwartaal terug komt!

DJ planning

Bigger is better!

Je bent ondernemer geworden om onafhankelijk te zijn. Zelf je tijd te bepalen. Zorg dan ook dat je niet afhankelijk bent van je dj’s door een ruim netwerk. Als jij genoeg aanbod hebt is het minder erg wanneer er iemand om welke reden dan ook wegvalt. Investeer dus gericht jouw tijd in een iets groter netwerk, dan beseft een dj dat hij op zijn beurt ook zijn best moet doen om jou tevreden te houden.

 

Groepsapps kosten tijd

DJ’s zijn vaak sociale jongens. Anders zouden ze niet zo graag op een podium staan. In een groepsapp een vraag stellen heeft dan ook meestal als resultaat dat je 120 gemiste berichten hebt en een halve dag terug kunt scrollen om tussen de woordgrappen en filmpjes jouw antwoorden terug te zoeken. Niet echt ideaal. Maak in plaats daarvan in WhatsApp een verzendlijst aan. Werkt net zo snel en scheelt veel onnodige informatie.

 

Elke keer hetzelfde liedje

En dan wellicht nog het meest vervelende onderdeel: de planning zelf. Dat begint bij beschikbaarheid. De een belt het door, de volgende appt en weer een ander mailt. Aan jou de ondankbare taak om dit vervolgens één voor één in Excel te verwerken. Om – wanneer je hem doorstuurt – erachter te komen dat je een fout gemaakt hebt en dus weer opnieuw kunt beginnen. Tijd om dit helemaal anders aan te pakken!

 

Maar dit klinkt als muziek in je oren…

Met Artistlist hebben we een – voor ondernemers compleet gratis – tool ontwikkeld die jouw leven een stuk makkelijker gaat maken. We hebben al een flink netwerk van betrouwbare dj’s verzameld die worden beoordeeld door andere ondernemers, zodat je ziet hoe de dj’s worden beoordeeld. En dankzij onze planningstool hoef je zelf geen enkel appje of mailtje meer te sturen. Kortom: alle tijdrovende processen hebben we voor je geautomatiseerd. Klinkt als muziek in de oren? Meer weten? Laat hier je gegevens achter of stuur een mail naar Ad@artistlist.nl en we nemen snel contact met je op!

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less