dj-planning-feestdagen

Terwijl de zon nog overmatig schijnt moeten we stiekem al naar het einde van het jaar kijken. Het voor zowel horecaondernemers als dj’s namelijk een slimme zet om nu al met de dj planning voor de feestdagen bezig te zijn. In deze blog duiken we in de redenen waarom ondernemers hun planning op tijd moeten maken en waarom dj’s rekening moeten houden met hun vaste residenties tijdens de drukke feestdagen.

 

1. De voordelen van vooruitkijken:

Ondanks dat de risico’s van een dj een stuk lager liggen ben je beide ondernemer. En daarin is vooruitkijken key om rust in je ondernemerschap te hebben! Want wanneer je vroegtijdig weet waar je aan toe bent, is er meer ruimte om goed doordachte strategieën te ontwikkelen. Een goede marketing campagne voor een thema avond, de samenwerking met sponsoren en het bedenken van speciale acties hebben nou eenmaal tijd nodig. Ook vermijd je last minute stress wat eigenlijk alleen maar voor chaos en onnodige last minute kosten zorgt.

 

2. Een ouderwetse win-win voor dj en horeca ondernemer:

Als dj ben je geneigd je agenda helemaal vol te plannen. En vooral de best betaalde shows voorrang te geven. Hoe verder je agenda volgepland is hoe beter. Maar hier willen we toch even een kleine kanttekening maken. Ondanks dat je in de drukkere maanden van het jaar vaak beter betaalde boekingen kunt krijgen is het ook belangrijk je residentie niet uit het oog te verliezen. Naast dat je hier het hele jaar je geld kunt verdienen en je daar best een beetje dankbaarheid voor mag tonen, is er nog een belangrijke reden: als jij in deze drukke periode een ondernemer aan zijn lot overlaat kan dat in rustige tijden ook zomaar eens andersom zo werken. Een ondernemer kijkt ook verder en wanneer hij loyalere jongens tegen komt zal hij deze in de rustigere periodes ook bovenaan zijn prioriteitenlijst zetten.

Daarnaast is het natuurlijk in drukke periodes ook gewoon lekker om een avondje op je vaste stekje te draaien. Hier hoef je minder over na te denken en ook je voorbereiding zal minimaal zijn. Ook biedt het de kans om je fanbase op deze locaties uit te breiden. Omdat je er vaker bent zullen mensen je gaan volgen na meerdere leuke avonden. En uiteraard blijven er voldoende avonden over om je omzet extra te spekken!

 

3. Het belang van continuïteit in je dj planning tijdens de feestdagen:

Door vroegtijdig te boeken heb je natuurlijk nog één belangrijk voordeel: de gewenste dj’s die het beste in een locatie presteren zijn nog beschikbaar. En die toppers heb je nodig voor je continuïteit. Met vaste gezichten bouw je herkenbaarheid voor je merk en een vertrouwde ervaring voor je gasten op. Ook heb je geen omkijken naar een vaste dj. Terwijl je een nieuw gezicht, hoe goed ook, vaak toch nog een paar keer per avond bij moet sturen wat je met jouw zaak wil uitstralen. Met een vaste waarde kun je makkelijker de focus leggen op een bijzondere ervaring voor je gasten waar je met een nieuw gezicht toch de focus hebt op het “gewoon goed” laten verlopen van de avond.

 

Eindconclusie:

Op tijd starten met je dj planning voor de feestdagen en de keuze als dj om je residenties voorrang te geven zijn twee krachtige strategieën die horecaondernemers en dj’s in staat stellen om zich voor te bereiden op succesvolle evenementen en langdurige samenwerkingen. Door vooruit te denken, tijdig te boeken en te investeren in consistente relaties, kunnen beide partijen een stap vooruit zetten in de concurrentie en een blijvende indruk achterlaten op hun publiek.

Jullie DJ planning sowieso kwalitatiever en sneller geregeld hebben? Plan hieronder vrijblijvend een afspraak!

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less