Of je nu een beginnende dj bent of al jaren achter de decks staat, veel dj’s herkennen het wel: vroeg of laat wil je een stapje voorwaarts zetten. Zeker in een tijd waarin de succesverhalen op jouw Instagram tijdlijn zich lijken op te stapelen. Je maakt een mixtape en een paar remixen. Krijgt veel positieve reacties van andere dj’s en voelt jezelf helemaal het mannetje (of vrouwtje). Ook maak je een mailinglist en stuurt leuke locaties een mail met jouw mixtape, wat toffe foto’s en uitgebreide omschrijving over wie je bent en natuurlijk jouw social links. Alleen, geen reactie. Dan maar je bevriende dj’s contacten, maar na veel beloftes kunnen ook zij (op een paar slecht betaalde of zelfs gratis boekingen na) weinig voor je betekenen. Ondanks dat je skills goed genoeg zijn, komt er niet echt schot in de zaak.

DJ bij Boekingskantoor of niet

First things first

Nog even terugkomend op die tijdlijn vol succesverhalen. Want ondanks dat iedereen weet dat het veel mooier gemaakt wordt dan het is, trap je er vaak toch weer in. En dat zorgt bij veel artiesten en dj’s tot een ongeduldig gevoel dat het bij hen allemaal niet snel genoeg gaat. Terwijl goed werk gewoon tijd nodig heeft. Trek je dus niet teveel aan van je tijdlijn en de talloze succesverhalen. En bouw ondertussen lekker door aan je eigen succesverhaal.

 

You Need Help!

Terug naar je boekingen en carrière. Omdat je tegen die muur op blijft lopen dat je voor je gevoel niet verder komt, schiet de gedachte om een boekingskantoor in te schakelen steeds vaker door je hoofd. Zij kennen wel de juiste mensen, toch? En hebben wel een enorm netwerk, toch? Zij slepen vast veel opdrachten voor je binnen! Er is alleen wel één grote maar. Want ze helpen je ongetwijfeld een beetje op weg, maar vragen daar vaak ook een flinke hap van je gage voor. Om nog maar over te zwijgen over het feit dat jij niet de enige dj of artiest bent die ze vertegenwoordigen. En het liefst diegene verkopen waar zij het meest op verdienen. Wil je dus vaak verkocht worden en als prioriteit gezien worden bij een boekingskantoor, dan moet je zelf ook iets te bieden hebben. Tot die tijd ben jijzelf je allerbeste verkoper. Alleen hoe kom je dan aan een groot en goed netwerk?

 

Het is net werk…

En dat is waar Artislist in beeld komt! Een platform waarbij jij jezelf met jouw profiel in the picture speelt bij de juiste ondernemers. Wij geloven niet dat Instagram likes of mooie praatjes je naar de top brengen. Wij geloven in echte kwaliteit, waar elk geslaagd optreden je een stapje verder brengt. Door slim gebruik te maken van reviews zie je als dj direct hoe andere dj’s over een locatie denken. En door beoordelingen van ondernemers bouw je een kwalitatief profiel op. Zo hoef je jezelf niet telkens opnieuw te bewijzen. Maar brengen we helemaal automatisch de beste shows ook echt naar de beste podia! En dat zonder tussenpersonen en hoge kosten. Een kind kan de was doen of eh…muziek maken in dit geval. Nou ja, je snapt ‘em wel toch?!

 

Moet je dus bij een boekingskantoor?

Een boekingskantoor kan je zeker helpen wanneer je al een autoriteit bent en veel directe aanvragen krijgt van bijvoorbeeld boven de € 500 per show. Tot die tijd is het voor een boekingskantoor en jouzelf niet heel interessant omdat één van de twee partijen simpelweg het gevoel heeft dat de ander teveel tijd of geld kost in plaats van oplevert. Maak daarom een account aan bij Artistlist en bouw automatisch een professioneel profiel op… meer weten? PLAN HIERONDER EEN KENNISMAKING!


 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Artistlist (@artistlist.nl)

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less