Gehoorbescherming 2

 

Waarom gehoorbescherming zo belangrijk is?  Het gehoor is voor iedereen belangrijk. Maar voor mensen in het nachtleven is dit misschien nog net iets belangrijker. Daarom is het van belang dat je jouw gehoor goed beschermt. Maar hoe doe je dat als je wekelijks op een knallend feest staat te werken. Het harde geluid ontlopen is in ieder geval geen optie. Wat dan wel? Goede gehoorbescherming, dat is de oplossing. En die is er in verschillende soorten en maten, voor zowel dj’s als voor andere kroegtijgers.

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van gehoorbescherming:

  1. Het juiste filter
  2. Draagcomfort
  3. De juiste prijs

 

Zorg voor het juiste filter

Of je nu dj bent of achter de bar staat: het is belangrijk dat geluid niet vervormt. Je wil de muziek en/of klanten wel goed kunnen verstaan. De oordoppen moeten dus een vlakke demping hebben. Zorg daarom dat je dit als eerste goed checkt wanneer je naar gehoorbescherming gaat zoeken.

 

Het moet wel lekker zitten

Naast dat je gehoor beschermend moet zijn, moet het ook lekker zitten. Als je hard aan het werk bent, veel op en neer springt en ook weleens wat zweet is het juiste comfort van levensbelang. Anders heb je de neiging ze snel uit te doen, met als resultaat dat je gehoor niet meer beschermd is. Daarom raden we aan om altijd oordoppen op maat te laten maken. Dit is duurder, maar naast dat het eigenlijk altijd beter werkt, zit het ook gewoon een stuk beter.

Gehoorbescherming

De juiste prijs

Ook gehoorbescherming is er in allerlei prijsklassen. Voor een paar euro koop je al dempende oordoppen, maar de kwaliteit hiervan laat flink te wensen over. Ze zijn niet op maat en vaak vervormen ze het geluid ook flink. Als je ze wekelijks nodig hebt adviseren we om er wat meer aan uit te geven. Rond de € 100,- is een vrij normale prijs voor een paar oordoppen op maat. En als ze je oren goed beschermen zijn ze dat ook zeker waard!

 

Waar koop je de beste gehoorbescherming?

Als je op Google zoekt naar oordoppen of gehoorbescherming dan word je doodgegooid met advertenties van grote partijen. Vaak vragen deze net wat meer en laten ze de producten door een lokale partij produceren. Het is de kunst om de betere partijen eruit te filteren. Zelf heb ik mijn oordoppen bijvoorbeeld bij Audinc in Eindhoven laten maken. Een ervaren partij die echte kwaliteit levert. Ik heb er mijn In-Ear monitoring overigens ook gekocht. Over beide producten ben ik enorm tevreden. Vraag het eens aan bevriende dj’s of ondernemers en je hoort snel genoeg waar je in jouw regio het beste naartoe kunt.

Succes!

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less