Ontstaan Artistlist

Tadaa, daar zijn we…. Artistlist, the future of bookings! Alleen hoe is Artistlist precies ontstaan? en waarom is dit de toekomst voor dj’s en ondernemers in het uitgaansleven? Daarvoor beginnen we bij het begin.

Als ondernemer/manager ben je behoorlijk afhankelijk!

Als manager van verschillende clubs en danscafés ben ik jarenlang verantwoordelijk geweest voor de dj-planning. Nieuwsgierig als ik was keek ik maar wat graag mee naar wat de dj’s deden. En wat van een afstand makkelijk leek, bleek een stuk ingewikkelder dan ik dacht. Continu het juiste nummer selecteren. Dat precies past bij de drukte, sfeer en het tijdstip van de avond is nog niet zo makkelijk. Ik realiseerde me dan ook al gauw dat je als ondernemer of manager behoorlijk afhankelijk bent van de kwaliteiten en inzichten van een dj. Hij maakt of kraakt je avond.

Ook DJ’s hebben hulp nodig…

Andersom waren de dj’s weer afhankelijk van mijn inzicht als manager. Wekelijks maakten ze namelijk gebruik van onze apparatuur. Voordat ik begreep dat de dj-apparatuur minstens zo belangrijk is als de tap- en koelinstallaties waren we al even onderweg. Een barman kan bijvoorbeeld wel de beste biertapper van de wereld zijn, als de tap niet op de juiste temperatuur is, dan tapt-ie er niks van. En zo werkt het bij een dj natuurlijk ook!

Kwaliteit, niet kwantiteit!

Het meest bijzondere aan bovenstaande punten is dat de kwaliteiten van beide partijen nergens inzichtelijk zijn. Het berust vaak allemaal op persoonlijke adviezen. En neem maar van mij aan dat een vaste dj geen betere dj zal aanraden dan hijzelf, want daarmee zet hij zijn eigen inkomen op het spel. En andersom zal een ondernemer nooit vooraf vertellen dat de apparatuur er uitziet alsof deze 3 maanden op de zeebodem gelegen heeft. Of een andere ondernemer vertellen hoe goed jij bent, want dat levert hem niks op. Voor deze punten heb je als ondernemer of dj geen tijd anno 2022. Je wil de agenda gewoon goed en snel gevuld hebben met kwalitatieve optredens!

Precies daarom is Artistlist ontwikkeld. Een boekingsplatform waar kwaliteit en beschikbaarheid snel inzichtelijk zijn. En waar je als ondernemer eenvoudig met vaste dj’s kunt werken of een gat in jouw planning sneller dan snel gevuld wordt. Het gebruik voor jou als ondernemer is compleet gratis! Een dj kan op zijn beurt de gaatjes bij nieuwe ondernemers opvullen, en zo in de toekomst een plekje in de vaste planning verdienen.

Het doel is om het simpel te houden, maar ook ondernemers en dj’s kwalitatief beter te maken. Heb ik je aandacht? De eerste stappen in de goede richting zijn al gezet, en ik kom graag bij je langs om het te laten zien! Maak direct een account aan als ONDERNEMER of DJ

 

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less