Instagram is voor ondernemers en artiesten het ideale medium om, met mooie content, hun doelgroep te bereiken. Maar juist dat laatste, het bereiken van de doelgroep, valt ook daar nog niet mee. Om niet te vergeten dat het flink wat tijd kan kosten. Het is dan ook goed om eerst goed na te denken over jouw doelen met social media. Anders heeft het geen zin om je Instagram profiel te laten groeien. Wil je bijvoorbeeld evenementen promoten, een merk bouwen of wil je volgers naar je website trekken om iets te verkopen? Allemaal mogelijkheden met een heel andere aanpak. De aller belangrijkste aanpak is: maak unieke en kwalitatieve content! Hieronder hebben we nog 4 basisregels die altijd voor wat extra resultaat zorgen!

 

Instagram profiel groeien

 

Start met een aantrekkelijk account!

Wanneer je online een restaurant zoekt, zie je vaak direct een aantal foto’s van het eten. Slim. Zo weet je wat je kunt verwachten en ben je (hopelijk) eerder geneigd om te reserveren. Bij een Instagram profiel werkt dat net zo. Wanneer je een overzichtelijk profiel ziet, met in de omschrijving waar die persoon of dat bedrijf voor staat, zul je dit eerder volgen dan een onduidelijk profiel. Zorg dus dat iemand uit jouw profielfoto, omschrijving en eerste posts kan opmaken waar je voor staat.

 

Veel posten heeft niet perse zin

Je profiel staat, klaar om te posten. Nu ben je geneigd om alles wat je bedenkt uit te werken en direct online te slingeren. Zo heeft Instagram het wel ooit bedoeld. Maar op die manier werken, doet dit platform vaak allerminst. Kijk eerst welke dag en tijdstip je volgers online zijn, dit vind je bij instellingen makkelijk terug. En misschien nog wel belangrijker: Denk na over hoe vaak je in een week wil posten, en of je dit tempo de rest van je leven (bij wijze van spreken) vol kan houden. Instagram beloont je namelijk met extra bereik wanneer je heel constant bent en wekelijks rond dezelfde tijd post. Je volgers overigens ook.

4 x Instagramprofiel groeien 3

 

De eerste likes zijn goud waard

Dat Instagram met een ingewikkeld algoritme werkt wist je waarschijnlijk al. Maar hoe dit precies werkt weet – buiten het hoofdkantoor – niemand. Wel weten we dat jouw nieuwe bericht eerst in een kleine groep “getest” wordt, en wanneer deze testgroep (50 van jouw volgers) er goed op reageren, veel meer mensen dat bericht te zien krijgen. Wanneer je een nieuw bericht post, zorg dan dat je content écht op jouw doelgroep is gericht. Dan is de kans op “snelle” likes groter, en ga je ook eerder viral!

 

Gebruik #hashtags op de juiste manier

Hashtags kunnen je bereik enorm laten groeien. Mits je ze goed gebruikt. Je mag per post maximaal 30 hashtags gebruiken. Gebruik die dan ook. Maar zoek eerst de juiste. En daarmee bedoel ik niet de grootste. Een #hashtag kun je namelijk vergelijken met een museum waar je een schilderij aan het grote publiek wil showen. Wanneer je direct met je schilderij bij het Rijksmuseum aanklopt, belandt jouw schilderij waarschijnlijk op zolder en zal niemand hem ooit zien. Maar als je klein begint in het lokale cafeetje dat ook wat kunst heeft hangen, is de kans groter dat je een mooi plekje aan de muur krijgt! Heb je nog geen 10.000 volgers, richt je dan ook niet op hashtags die al miljoenen foto’s in hun museum hebben hangen. En als je goed je best doet, kom je wellicht nog eens in het Rijksmuseum te hangen!

Kansen genoeg om je Instagram profiel te laten groeien dus. Als je met deze basisregels in je achterhoofd creatieve en eigen content maakt, dan komt het helemaal goed!

 

4 x Instagramprofiel groeien 2

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less