Of het nu gaat om het updaten van een Pioneer CDJ 3000, het updaten van de Pioneer CDJ 2000 NXS2 of een andere Pioneer DJ speler: het wordt in de horeca regelmatig vergeten. En je kunt het jezelf als ondernemer niet kwalijk nemen, het zit gewoon niet in je systeem om hieraan te denken. Zolang je niks hoort ga je ervan uit dat het goed is. En ook als je wel wat hoort, heb je er als ondernemer zelf geen last van en is waardoor het vaak een ondergeschoven kindje is hoe het met de dj apparatuur gaat. Want geloof me, als er iets met de tap-installatie is en de temperatuur van het bier net ff een paar graden te warm is, is het vaak binnen een uur opgelost. Je merkt het namelijk direct, en je gasten ook.

DJ apparatuur is echter zeker zo belangrijk voor een succesvolle avond als een koud biertje. Daarom leggen we hieronder uit hoe je de belangrijkste Pioneer DJ spelers kunt updaten.

Deze stappen moet je bij iedere Pioneer speler die je update volgen:

 1. Ga naar de website van Pioneer DJ en zoek naar de pagina met downloads voor bijvoorbeeld de CDJ 2000Nexus . Op deze site kun je de nieuwste firmware downloaden.
 2. Sluit een USB-stick aan op je computer en formatteer deze als FAT of FAT32.
 3. Download het firmware-updatebestand van de Pioneer DJ-website en sla het op de USB-stick op.

 

Een Pioneer CDJ 3000 updaten werkt als volgt:

 1. Schakel de CDJ 3000 uit en sluit de USB-stick aan op de USB-poort aan de achterkant van de speler.Schakel de CDJ 3000 in terwijl je de “MENU” knop ingedrukt houdt. Blijf de knop ingedrukt houden totdat het scherm “UTILITY MODE” verschijnt.
 2. Selecteer “SYSTEM” in het “UTILITY MODE” menu en vervolgens “UPDATE”.
 3. Selecteer “UPDATE” op het scherm om de update te starten.
 4. De update duurt enkele minuten. Tijdens de update mag je de speler niet uitschakelen of de USB-stick verwijderen.
 5. Zodra de update is voltooid, wordt de CDJ 3000 automatisch opnieuw opgestart.

En dat is het! Je Pioneer CDJ 3000-speler is nu bijgewerkt naar de nieuwste firmware. Zorg ervoor dat je de instructies op de Pioneer DJ-website zorgvuldig opvolgt en dat je de USB-stick veilig verwijdert nadat de update is voltooid.

Mocht je het liever in een video kijken: KLIK HIER!

Een pioneer CDJ2000NXS2 updaten werkt bijna hetzelfde, volg de volgende stappen:

 1. Schakel de CDJ 2000Nexus uit en sluit de USB-stick aan op de USB-poort aan de achterkant van de speler.
 2. Schakel de CDJ 2000Nexus in terwijl je de “rekordbox” knop ingedrukt houdt. Blijf de knop ingedrukt houden totdat het bericht “Checking Firmware” verschijnt.
 3. Zodra het updatebestand is gedetecteerd, verschijnt er een bericht op het scherm met de vraag of je de firmware wilt updaten. Selecteer “Ja” om de update te starten.
 4. De update duurt enkele minuten. Tijdens de update mag je de speler niet uitschakelen of de USB-stick verwijderen.
 5. Zodra de update is voltooid, wordt de CDJ 2000Nexus automatisch opnieuw opgestart.

En dat is het! Je Pioneer CDJ 2000Nexus speler is nu bijgewerkt naar de nieuwste firmware. Zorg ervoor dat je de instructies op de Pioneer DJ-website zorgvuldig opvolgt en dat je de USB-stick veilig verwijdert nadat de update is voltooid.

Waarom moet je Pioneer CDJ Spelers updaten?

Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom je de spelers up-to-date wil houden, maar voor de mensen die nog twijfelen hier een aantal belangrijke redenen:

 1. Bugfixes en verbeteringen: Firmware-updates bevatten vaak bugfixes en verbeteringen die de prestaties van de speler kunnen verbeteren en eventuele problemen of fouten kunnen oplossen.
 2. Nieuwe functies: Firmware-updates kunnen ook nieuwe functies toevoegen aan de speler, zoals ondersteuning voor nieuwe bestandsformaten of nieuwe DJ-software.
 3. Compatibiliteit: Firmware-updates kunnen de compatibiliteit van de speler met andere apparaten en software verbeteren.
 4. Stabiliteit en beveiliging: Firmware-updates kunnen ook de stabiliteit en beveiliging van de speler verbeteren door beveiligingsproblemen aan te pakken en de werking van de speler te verbeteren.

Ook als DJ kun je vanaf nu zorgen dat je de laatste updates op je stick bij hebt en de ondernemer een handje helpen om de Pioneer spelers altijd up-to-date te hebben. Als je dat al niet deed ;-).

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less