Wat is een dj gage of fee

We krijgen regelmatig de vraag: wat is een dj gage of fee?

Een DJ gage, ook wel DJ fee genoemd, is simpelweg de afgesproken prijs voor een optreden. De duur van dit optreden dient ook met de opdrachtgever afgestemd te worden.

In de artiestenwereld zijn er geen standaardprijzen of bijvoorbeeld een cao waar je een richtlijn vandaan kunt halen. Wel zijn er natuurlijk ervaringsdeskundigen zoals Artistlist welke je een handje kunnen helpen een idee te krijgen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn moet je even verder lezen op de pagina “Wat is de gemiddelde prijs voor een DJ”. 

Spreek altijd goed met elkaar af of de gage inclusief of exclusief btw is. Het belastingtarief voor artiesten is 6%. Ook de belastingdienst erkent dat het leven van een artiest speciaal is, en ziet deze dan ook als “Uitvoerende Kunstenaar”. Lees er het fijne van op de site van de belastingdienst. Naast deze 6% btw ben je als artiest natuurlijk ook gewoon belastingplichtig over het inkomen dat je vergaard. Dit is volledig afhankelijk van het feit of je een baan hebt, zelfstandig bent en hoeveel gage je in een jaar hebt verdiend.

Als laatste is de prijs vaak exclusief de rider. Lees hier wat een rider precies is. 

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less