Wat is Spotify

Mocht je je afvragen: Wat is Spotify? Wij leggen het je hier stap voor stap uit! Spotify is een muziekstreamingsdienst uit Zweden. Het is opgericht in 2006 en geeft je de mogelijkheid om muziek te luisteren via internet. De dienst wordt veelal gezien als alternatief voor iTunes. Het grote verschil is dat je bij iTunes voor een nummer moet betalen om hem te kunnen downloaden. Zo kost het je naast geld, ook een flinke hoeveelheid ruimte op het apparaat dat je gebruikt. Hierdoor is Spotify ideaal om als app op je telefoon te downloaden en te gebruiken wanneer je onderweg bent. Houd er wel rekening mee dat streamen wel extra internet zal kosten.

Een ander groot verschil is dat Spotify met een algoritme werkt. Je kunt kiezen uit losse nummers, albums van artiesten of playlisten. Door het algoritme brengt Spotify continu nieuwe nummers en artiesten bij jou onder de aandacht. Deze nummers of artiesten lijken op de muziek die je eerder geluisterd hebt. Zo verveelt het niet snel en blijf je lekker bezig.

Spotify heeft drie soorten abonnementen:

  • De gratis variant. Zo kun je gewoon gratis muziek luisteren, nadeel is echter dat de nummers onderbroken worden voor reclame. Het systeem moet natuurlijk ergens van betaald worden.
  • Spotify Premium vraagt een maandelijkse vergoeding van ongeveer 10 euro per maand. Hiervoor krijg je een betere geluidskwaliteit, de mogelijkheid de muziek offline te beluisteren en ben je van die irritante reclames af.
  • Spotify Family is zoals de naam al zegt voor meerdere gebruikers in hetzelfde huis. Verder werkt het ongeveer hetzelfde als het premium abonnement.

Het leukste aan Spotify zijn de playlisten. Je kunt ze vinden op muziekstijl, maar ook op stemming of bezigheid. Het is eenvoudig om zelf een playlist aan te maken. Zet er een aantal nummers in die je leuk vindt, en het programma zal automatisch nummers aandragen die er ook bij passen.

 

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less