Iedere zichzelf respecterende dj kent Soundcloud. Een mooi platform waar creatieven hun liefde voor muziek kunnen delen met iedereen die daar behoefte aan heeft. Of je nu zelf muziek maakt of juist op zoek bent naar nieuwe muziek, inspiratie is er in ieder geval in overvloed. En voordat je, net als op Instagram, uren zinloos zit te klikken willen we je wat tips meegeven om Soundcloud echt als een pro te gebruiken!

Zo gebruik je soundcloud als een pro

Snel up-to-date

In een wereld die steeds sneller gaat is onze vrije tijd ook steeds meer waard. En ondanks dat nieuwe muziek zoeken een heerlijke bezigheid is, wil je soms ook gewoon snel up-to-date zijn. Zorg dan ook dat je de juiste artiesten volgt die jouw stijl muziek maken. Volg de grootste artiesten in dit genre, maar ook zeker de beste remix producers. Zo toont soundcloud direct de juiste vibe. Zorg dus ook dat je mensen ontvolgt die niet meer de muziek maken die je leuk vindt.

Who follows the leader? 

Je hebt inmiddels je lijst artiesten bijgewerkt die je graag wil volgen. Maar kijk voor de inspiratie ook eens naar wie zij zelf volgen. Jouw grootste inspiratiebronnen hebben zelf ook gewoon nieuwe inspiratie nodig. Klik hier dus eens rustig op los, maar geef jezelf wel een tijdslot. Anders ben je zo een paar uur verder.

Hier vind je de pareltjes!

Zit je flink te stuiteren op een dikke nieuwe remix die je gevonden hebt? Mooi! Kijk nu eens in de lijst met ‘verwante tracks’ of de lijst met ‘afspeellijsten’ waar deze track in voorkomt. Hiermee blijf je vaak in dezelfde vibe, maar wordt je omvergeblazen door de creativiteit van andere artiesten. Hier zitten echt de alles beste pareltjes verstopt!

Check de “Alles” lijsten!

Als laatste adviseren we je om eens naar collega dj’s in hetzelfde genre te zoeken die niet de megasterren status hebben, maar gewoon net als jij lekker aan de weg timmeren. Je kunt in hun ‘Alles’ lijst vaak zien welke platen ze de laatste periode gedownload hebben. Mooier kunnen we het niet maken, wel makkelijker!

Heb jij nog tips voor ons? Info@artistlist.nl!

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less