Over sommige dingen in het leven hoef je niet na te denken. We zijn zo gewend dat alles om ons heen goed geregeld is dat we er niet eens meer bij stilstaan. Zo ook in de kroeg. Bij binnenkomst staat er bij de bar meteen iemand klaar die jouw bestelling meteen koud serveert. De muziek neemt je direct mee en je voelt aan alles dat het een heerlijke thuiswedstrijd wordt vanavond. Alleen zo normaal is het niet. Zonder dj is een avondje uit namelijk nooit zo goed. Wij durven wel te stellen dat de allround dj een onderschatte topsporter is! En we denken dat jij – na het lezen van dit blog – die mening met ons gaat delen.

 

Dj topsporter

1. De voorbereiding

Een dj speelt op een stapavond een wedstrijd met zichzelf en het publiek. En omdat een goede voorbereiding het halve werk is denkt hij na over wie de doelgroep is en hoe hij of zij die het beste kan vermaken? Een vraag die de hele avond voorbij komt. Dus: muziek uitzoeken, zorgen voor een goede bodem en het liefst nog een powernap vroeg op de avond. Want die wedstrijd, eh avond, duurt nog lang!

 

2. De warming-up

Een topsporter kan niet ijskoud een wedstrijd spelen. Naast blessures is het zonder goede warming-up bijna onmogelijk om topprestaties te leveren. Zo ook in de kroeg. In tegenstelling tot de meeste festival dj’s, draait een goede allround dj de dansvloer zelf ook rustig warm. Want als de vibe vanaf het begin goed is, en vooral niet te veel hitjes kent, houdt het publiek het stukken langer vol. Het publiek wil op de avond een hoogtepunt bereiken, en pas wanneer die is bereikt, kunnen ze voldaan naar huis. Te vroeg pieken met hitjes kan dus “blessures” op de dansvloer veroorzaken. En dat willen de dj en ondernemer uiteraard voorkomen.

3. Presteert altijd

Even achteroverleunen is er, net als bij een sportwedstrijd, ook niet bij. Alleen duurt deze wedstrijd gemiddeld wat langer. Vier-vijf, of zelfs zes uur draaien is geen uitzondering. Of je nu vroeg op de avond of tegen sluitingstijd binnen komt: een goede allround dj staat er de hele avond. En hij of zij zorgt dat de dansvloer tot het eind van de wedstrijd gevuld is. Hoe? Door bijna elke minuut een nieuw nummer erin te gooien. Alleen wanneer is er dan tijd voor een pauze? Tja, eigenlijk nooit! Hij presteert gewoon altijd, blijft knallen wanneer het nodig is en stelt die broodnodige pitstop meer dan eens uit.

 

Eindconclusie:

Om een goede allround dj te zijn heb je niet alleen een ijzersterke conditie en blaas nodig, je moet ook continu gefocust zijn. Dit in combinatie met een goede voorbereiding en warming-up zorgt eigenlijk altijd voor een homerun! Wat er op een afstand als een feestje uitziet, en wat het deels ook wel is, moet je dus niet onderschatten. Een allround dj is gewoon een echte topsporter!

 

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less