Waar boek ik een DJ

Een dj boeken lijkt vaak makkelijk, maar wanneer je begint kom je er al gauw achter dat er meer achter zit dan even snel een belletje plegen. Want waar boek je een dj? En vooral de juiste dj? Er zijn veel verschillende soorten dj’s. En nog meer muziekgenres. Daarnaast zijn dj’s veelal creatieve mensen, waardoor communiceren niet altijd even makkelijk is. In dit artikel leggen we je uit hoe Artistlist je hierbij helpt en waarom het de beste optie voor je is!

 

Begin bij het begin

Waar moet je starten? Het antwoord hierop is simpel en kort: je moet bij jezelf beginnen. Het is daarvoor belangrijk om jezelf een aantal belangrijke vragen stellen. Zoals bijvoorbeeld wat voor dj je zoekt? Wil je een dj die snel van nummers kan wisselen, maar waar de show wat minder spannend is dan bij een band? Of zoek je een vocalist die het publiek extra vermaakt terwijl een dj ‘alleen’ zijn kunsten vertoont? Is deze vraag beantwoord dan kom je aan bij het muziekgenre of muziekstijl. Welke muziekstijl een dj speelt is natuurlijk bepalend voor de sfeer op jouw evenement of feestavond.

 

Maar waar boek ik een dj?

Je hebt net bepaald wat voor dj je wil gaan boeken en de zoektocht naar de juiste is dus gestart! Er zijn diverse manieren om een artiest te vinden. Een logische keuze is om binnen je eigen netwerk te kijken. Een andere optie is het ophangen van posters op de locatie waar het event gehouden wordt. Ook kun je een boekingskantoor inschakelen. En als dat geen uitkomst biedt dan heb je natuurlijk nog het wereldwijde web.

 

Boeken binnen je eigen netwerk

Wanneer je binnen je eigen netwerk gaat zoeken, heb je altijd wel een aantal vrienden die willen helpen. Voordeel is dat deze mensen je niet teleur willen stellen. De kans dat ze met meerdere dj’s op de proppen komen is dus vrij groot. Ook zullen deze vrienden zich betrokken voelen bij het event en dit actief voor je promoten. Nadeel is wel dat je vrienden, net als jijzelf, uiteindelijk maar een beperkt netwerk hebben. En dat netwerk zit ook nog eens vol vrienden en bekenden die ze graag een klus gunnen. Maar het betekent niet meteen dat deze dj’s ook in jouw plaatje passen. De kans op een perfect match is door de verschillende belangen niet heel groot. Is daarmee de vraag ‘Waar boek ik een DJ?’ opgelost?

 

Posters op locatie

Zowel je doelgroep als muziekliefhebbers komen waarschijnlijk al op de locatie waar jouw event plaatsvindt. Het is daarom geen gek idee om een poster op te hangen, flyers neer te leggen of een oproep op beeldschermen te plaatsen. Naast dat het reclame voor jouw event is, weet je ook zeker dat wanneer iemand reageert hij of zij de locatie al kent. Ook heeft hij al een redelijk beeld van wat er van hem verwacht wordt. Nadeel is dat jijzelf de reacties moet doornemen en per persoon moet gaan kijken naar wat de daadwerkelijke kwaliteiten van deze dj zijn. Laat staan dat je zijn referenties kunt checken. Want geloof me, social media gaat je die duidelijkheid niet geven!

 

Kan een boekingskantoor hulp bieden?

Geen zin om zelf te zoeken? Dan biedt een boekingskantoor een prima uitweg. Toch?! Deze mensen sturen de hele dag door artiesten naar feestjes. Je mag er dus van uitgaan dat hun netwerk groter is dan dat van jou. Ook kost het je minder tijd dan wanneer iemand anders voor je zoekt. Houd wel rekening met het feit, dat net als bij je eigen vrienden en kennissen, een boekingskantoor je niet teleur wil stellen. Omdat ze verdienen aan het koppelen van artiesten en ondernemers, zullen ze altijd vertellen dat ze de juiste dj voor je hebben. Daar komt echter bij dat zowel de dj’s als jijzelf extra betalen voor deze dienst. En de prijs-kwaliteit is vaak niet echt in verhouding.

 

Het wereldwijde web biedt altijd de oplossing!

Dan hebben we nog het internet. Daar vind je echt heel veel dj’s, in alle soorten, maten en prijscategorieën. Je typt simpelweg op Google in dat je een soort artiest zoekt en voilà: de resultaten staan klaar op je scherm. Ook op Facebook vind je veel pagina’s en groepen met allerlei dj’s. Laten we ook de diverse verzamelsites waar je allerlei artiesten vindt niet vergeten. En last but not least: het complete netwerk van Artistlist.

Wanneer je op Google zoekt, komen er letterlijk duizenden resultaten naar boven. Degene die marketing het beste begrijpt vind je bovenaan deze zoekresultaten. In eerste instantie een goede optie met veel keuze, maar er kwalitatief de beste resultaten vinden is verre van vanzelfsprekend.

Dan hebben we Facebook. Een plek waar bijna letterlijk heel de wereld zichzelf tentoonstelt. Ook artiesten bieden zich hier actief aan. Zo heb je diverse groepen vol dj’s, bands, saxofonisten en ga zo nog maar even door. Plaats je een oproep dan word je al gauw overspoeld met reacties. En daar word je niet altijd veel wijzer van. Want elke dj vertelt – logischerwijs – natuurlijk hoe goed hij is, post een paar ‘interessante’ foto’s en koopt een stel likes om het geheel wat kracht bij te zetten. Niet echt een sterke kwaliteitscontrole…

De verzamelsites dan? Daar zijn er veel van. Grote sites waar ontzettend veel artiesten op staan. Je kunt er zelf zoeken, dj’s bekijken en de prijzen staan er meestal meteen bij. Hartstikke handig. Tenminste, dat denk je in eerste instantie. Het gevolg is dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Zoveel keuze, muziekstijlen, verschillende prijzen en niemand die je kan adviseren. Natuurlijk staat er links en rechts bij dat het een speciale tip of aanrader van die website is. Maar iedereen snapt wel dat deze artiest daar extra voor betaalt. Uiteindelijk biedt dit dus ook te weinig duidelijkheid of hulp.

 

Save the best for last: Artistlist.nl!

Een overzichtelijk netwerk voor ondernemers. Hier maken zowel dj’s als ondernemers namelijk in een handomdraai een profiel aan. Vervolgens vind je als ondernemer de juiste dj op basis van budget, muziekstijl en vooral kwaliteit! Deze kwaliteit wordt bepaald door een uniek algoritme op basis van beoordelingen gegeven door jawel, andere ondernemers. Alleen na een optreden van een artiest laat de ondernemer weten wat hij ervan vond. Het resultaat? Een betrouwbaar en kwalitatief netwerk professionele dj’s! Bijkomend voordeel is dat je binnen één minuut een oproep plaatst en Artistlist direct een lijst met beschikbare artiesten – op volgorde van kwaliteit en passend profiel – presenteert. Kortom: Artistlist is the future of bookings!

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less