Een paar jaar geleden had nog (bijna) niemand van hem gehoord, en ineens was hij daar. In elke uithoek van Nederland stond hij ineens tussen de line-ups. Vrouwen staan vooraan (en op) zijn podium te gillen. Het publiek maakt hij iedere show opnieuw helemaal gek. En afgelopen Nightlife-Awards won hij wederom de award van meest geboekte bekende dj van Nederland. Maar hoe houdt deze alleskunner dat vol? We vertellen je in deze blog 3 dingen die je als dj kunt leren van Freddy Moreira:

Dj leren van Freddy Moreira

1. Alcohol? Neh, niet nodig!

In tegenstelling tot de meeste artiesten drinkt Freddy Moreira geen druppel alcohol. Hij heeft het gewoon niet nodig. Deze man doet het allemaal op zijn eigen manier. En dat siert hem! Waar de meeste artiesten een borrel voor, en vaak ook tijdens hun optreden pakken, laat hij de drank liever voor wat het is. Hij heeft zichzelf en de show liever voor de volle honderd procent onder controle. Daarnaast springt hij graag door de booth en over het podium, wat lastig gaat wanneer je een goede borrel op hebt. Ook de zelfverzekerdheid waarom andere artiesten een borrel pakken geldt niet als reden voor Freddy. Hij heeft zijn moves en look al helemaal op orde, met die zelfverzekerdheid zit het dus duidelijk wel goed.

 

2. Een uitgebreide rider… waarvoor?

Voor iemand met ruim 250 shows per jaar zal hij dan toch wel andere hoge eisen hebben? Want dat hoort er nou eenmaal bij denken veel artiesten. Ook hier onderscheidt Freddy Moreira zich van veel anderen. Het enige belangrijke punt is de techniek, hier wil hij het absoluut goed hebben. Een drietal goedwerkende Pioneer CD-spelers, de juiste mixer erbij en nog een fijne microfoon welke direct op het mengpaneel regelbaar is.  Qua sound verwacht hij ook een dik zaalgeluid om de boel goed op stelten te zetten. En natuurlijk een paar goedwerkende monitor speakers om strak te kunnen mixen. Moet lukken toch? Daarover kun je in ieder geval niet moeilijk over doen als ondernemer! Verder is zijn rider gevuld met simpele vragen als bijv. een paar flesjes water en wat fruit.

 

3. Wel nodig: Energie!

Gewoon de juiste en goedwerkende apparatuur, wat frisdrank, wat vers fruit en een volle zaal. Dat zijn de ingrediënten die Freddy Moreira eindeloze energie geven. En deze geeft hij drie dubbel en dwars terug aan zijn fans. Zowel tijdens de show, waar hij van links naar rechts springt, heerlijk zomerse beats ten gehore brengt en ook nog wat goodies uitdeelt. Maar ook brengt hij deze energie in zijn social media. Hier is hij altijd in voor een leuke shoutout, een Q&A en natuurlijk zijn legendarische mixtapes. Deze man heeft vanaf dag 1 aandacht en energie aan zijn fans besteed, en deze hebben hem dan ook ruimschoots beloond hiervoor.

 

Eindconclusie:

We kunnen nog wel even doorgaan met dit lijstje. Maar deze 3 punten zijn de belangrijkste die je als dj kunt leren van Freddy Moreira! Doe niet te moeilijk, maar kijk waar jouw kracht ligt. En wordt daar heel goed in! Freddy heeft veel energie van zichzelf, en gebruikt dit in zijn show. En ga geen veel te uitgebreide riders opstellen. Geen enkele ondernemer die dit als positief ervaart. Wel zal deze ondernemer nog eens nadenken of hij je de volgende keer weer boekt. Gewoon de benodigde apparatuur en een favoriet drankje is meer dan voldoende. Dan is jouw agenda binnen no time gevuld!

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less