Klaar voor het nieuwe jaar?

De huidige situatie maakt het leven er niet veel makkelijker op. En misschien ook wel, want stiekem hebben we tijd genoeg door deze situatie. Tegelijkertijd wordt het ook steeds belangrijker om jezelf goed voor te bereiden op een nieuw jaar. En dan bedoel ik niet dat je nu al moet bepalen wanneer we weer staan te springen op de dansvloer. Want dat weet helaas niemand. Wat je wel kunt doen, en ook nog gratis is (niet onbelangrijk in deze tijd): zorgen voor een duidelijke jaaragenda. Dat wanneer het moment komt dat we na 2 jaar eindelijk weer eens echt mogen knallen, je er ook echt klaar voor bent. Alleen, hoe doe je dat?

 

Maak een jaarplanning

Klinkt logisch, en dat is het ook. Door goed over het jaar na te denken kun je vooraf veel duidelijkheid voor jezelf creëren. En vooral rust in je hoogt brengen. Welke doelgroep wil je aanspreken, en waarmee wil je ze gaan verrassen? Werk bijvoorbeeld een paar toffe conceptavonden uit. (hoe je dat doet lees je hier). En plan ze alvast in. Maak ook meteen afspraken over wat je van iedereen verwacht per concept. Zo kun je dit direct in gang zetten wanneer je weer van start kan. En de mensen om je heen weten ook direct wat ze moeten doen.

 

Krijg alle aandacht

We kunnen wel stellen dat de kaarten na zo’n bijzondere tijd opnieuw geschud zijn. En er zomaar vanuit gaan dat jouw doelgroep weer massaal naar jouw zaak komt, kan risico’s met zich meebrengen wanneer de concurrentie zich beter voorbereid heeft. Daarom adviseer ik om een goede marketingplanning te maken en na te denken over hoe jij onder de aandacht komt bij een grote groep mensen. Een INHAAKKALENDER kan je daarbij houvast geven.

 

Sta met je sterkste team klaar

Als laatste wil je zorgen dat je met het sterkste team klaarstaat wanneer de gasten eindelijk weer massaal op jouw dansvloer staan. Waar een barmedewerker van mindere kwaliteit vaak wel door anderen op te vangen is, kun je een mindere dj niet zo makkelijk opvangen. En hiermee wil je zeker geen risico lopen. Zorg daarom dat je tijdig een goede dj planning maakt. En maak ook duidelijke afspraken met deze dj’s, zoals bijvoorbeeld onder welke omstandigheden je de deuren weer vol open gooit. Zo voorkom je scheve gezichten wat ongemotiveerde dj’s tot gevolg kan hebben.

Samen sparren?

Kun je wel wat hulp, advies of gewoon een sparringpartner gebruiken? MAIL me om te kijken hoe en waar we elkaar kunnen helpen. Met 15 jaar ervaring in het nachtleven is het in deze tijd fijn om nieuwe mensen met dezelfde mindset te leren kennen!

 

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less