Zo haal het maximale uit de samenwerking

Als er iets zorgt voor een succesvolle avond, dan is het de samenwerking tussen ondernemer en dj. Samen zorg je dat de bezoeker een leuke avond heeft. En als dat lukt heeft de ondernemer als het goed is ook een mooie avond. Maar at is niet alles. Als ondernemer en dj kun je ook voor en na het feest veel voor elkaar betekenen. Want naast dat een ondernemer meer potentiele bezoekers kan bereiken, kan een dj zichzelf ook in de spotlight zetten. Hieronder 3 tips om het maximale uit de samenwerking te halen.

 

Een marketingplanning

Als ondernemer ben je hier aan zet. Zorg voor een goede planning wanneer en hoe je een avond of feest wil promoten. Deel dit met de dj(‘s), vraag of hij nog creatieve aanvullingen heeft, en hoe hij kan helpen. DJ’s zijn naast dat ze zichzelf promoten, ook in contact met andere ondernemers. Ze zien dus veel creativiteit voorbij komen. Maak dan ook samen een definitieve planning hoe en wanneer jullie iets promoten. En zorg dat je elkaar in elke post tagt!

 

Zorg voor overzicht

Je weet wat je gaat doen, maar dit is natuurlijk niet het enige waar je beide mee bezig bent. Waar de ondernemer kan zorgen voor een kort overzicht wat er wanneer gepromoot gaat worden, kan de dj zorgen voor een overzichtelijke presskit die de ondernemer kan gebruiken. Denk bij deze presskit naast goede foto’s aan een bio, leuke video’s en toffe feitjes. En belangrijkste van het verhaal, blijf met elkaar communiceren in de aanloop naar de avond.

 

Goede aftersales

Na een mooie voorbereiding en een goed feest denken de meeste ondernemers en dj’s dat de samenwerking erop zit. Maar juist na het feest wordt de echte winst behaald. Want hier kun je beide shinen met de succesvolle avond die je samen hebt gemaakt. Deel het gemaakte beeldmateriaal met elkaar en spreek af wanneer je de foto’s deelt. Wederom natuurlijk het advies elkaar te taggen en elkaars berichten te delen. Denk ook na hoe je de volgende editie van deze avond alvast kunt promoten. Kortom: denk elke stap eens goed uit over hoe je elkaar hier beter kunt maken en haal het maximale uit de samenwerking tussen ondernemer & dj!

Meer weten? Plan hieronder vrijblijvend een afspraak met me in.


 

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less