Boekingen binnenslepen en op een mooi podium staan is het doel voor iedere dj. En het liefst zo vaak mogelijk. Lekker je ding doen met muziek die jij het leukste vindt en niet nadenken over eindeloze posts op social media of slijmen bij ondernemers. Gewoon jezelf zijn en daarmee scoren. Dat is dan ook precies de reden waarom Artistlist is ontstaan. We ergeren ons aan het feit dat met grote regelmaat de beste marketeers op een podium staan, in plaats van de beste dj’s. Dat komt omdat wat een dj kan nergens inzichtelijk is. En dat is precies waar we samen het verschil gaan maken.

 

When you don’t show, they don’t know!

We krijgen regelmatig de vraag waarom een oproep via Artistlist naar een andere dj gegaan is. Als we terugkijken naar wat de ondernemer zocht en welke dj’s er beschikbaar waren, is onze reactie: logisch dat de ondernemer voor iemand anders koos. Op jouw profiel staat een link naar je laatst geproduceerde technotracks, waar niks mis mee is. Alleen zocht de ondernemer een allround dj. Denk daarom na wat een ondernemer of boeker graag zou zien en pimp je profiel zodat jij niet de enige bent die weet wat je kunt. Hoe je dat doet lees je hieronder!

Presskit Blog

 

Foto & Video

Eén foto zegt meer dan 100o woorden. Laat staan een video. Goed beeldmateriaal van wat je live doet is dus goud waard. Een simpele compilatie van één of meerdere boekingen die een goed beeld geven van waar jij goed in bent zorgen voor aanzienlijk meer clicks op jouw naam voor een boeking! En zet er geen ingewikkelde muziek onder, maar 1 of meer nummers die je altijd draait. Dat geeft de ondernemer een goed beeld van wat jij echt doet. Ook een profielfoto is veelzeggend. Welke dj hierboven zou je bijvoorbeeld eerder boeken?

 

Sounds good?

Als er iets is waar ondernemers op letten, en waar jij – als het goed is – heel sterk in bent, is de muziek. Jij bent tijdens jouw set verantwoordelijk voor de sfeer en zorgen dat je het concept van de onderneming bewaakt. Draai je veel allround maar maak je thuis ook wel eens een technoplaat die je dan op Soundcloud zet? Laat dat account voor wat het is en maak in 5 min een Spotify-playlist met de 10 allround hits die jij iedere boeking draait en zet deze op je profiel. Zo geef je een goed beeld van wat je doet en ontvang je ook eerder boekingen.

 

Betrouwbare Beoordelingen

Ten eerste: niemand is perfect. Een beoordeling van 5 sterren op alle onderdelen zorgt vaak voor wantrouwen bij ondernemers. En dat horen we direct van ze terug. Zorg dat je in je eerste beoordelingen door de ondernemers ook echt beoordeeld wordt, en niet dat dit een “vriendendienst” is. Natuurlijk zal een bevriende ondernemer je een goede review geven, maar het moet wel realistisch blijven. Andere ondernemers hebben dit namelijk snel door en kiezen dan ook vaak voor iemand anders.

 

De Gage

Wij vinden dat draaien een kunde is die je vooral op gevoel doet. Kijken naar je publiek en aanvoelen welke plaat de volgende moet zijn. Daarvoor moet je wel goed in je vel zitten. Een onderhandeling voorafgaand aan een boeking is in onze ogen slecht voor een boeking. Waarom? Omdat een ondernemer al gauw denkt dat hij “te veel betaalt”, en een dj vindt dat “te weinig krijgt” voor een optreden. Daarom draaien wij het om en geeft een ondernemer meteen aan wat het budget is waarvoor hij zijn “probleem” opgelost wil hebben. Een dj geeft alleen aan wat zijn vanaf-gage is, die nergens inzichtelijk is en vooral geldt als een maatstaf voor wanneer Artistlist je een bericht stuurt om je beschikbaarheid op te vragen. Het budget van een ondernemer is leidend. Staat jouw minimale gage op € 300 en heeft de ondernemer € 350 als budget, dan kun je dus € 350 verdienen wanneer hij je selecteert voor de boeking.

 

Een presskit

Wat is er beter dan dat jij tegen iemand vertelt hoe goed je bent? Juist, dat iemand anders dat doet. Zorg daarom dat er altijd een presskit op je profiel staat zodat een ondernemer die jou boekt je ook kan promoten met de juiste beelden. Doe dit door bijvoorbeeld een simpele link te uploaden naar Dropbox of een Google Drive. Dit is het allerlaatste vakje wanneer je een act aanpast. Kind kan de was doen. Nu jij de optredens nog!

 

Mocht je meer hulp nodig hebben mail dan naar info@artistlist.nl dan proberen we je zo snel mogelijk te helpen. Succes!

 

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less