Gemiddelde prijs voor een DJ

Wat is nou de gemiddelde prijs voor een dj? Waar de buurjongen de hele avond bijna gratis komt draaien, vraagt de wereldtop tegenwoordig een paar ton om een krap uurtje hun kunstje te doen. De prijzen kunnen zoals je ziet dus behoorlijk variëren. Maar wat is voor een dj nu een beetje de gemiddelde prijs?

Wanneer we het over een DJ hebben, moet je jezelf eerst afvragen wat voor DJ je nodig hebt. Moet hij jouw feest café op zijn kop zetten, komt hij op je verjaardag thuis draaien of heb je een eigen clubavond en zoek je iemand die de line-up interessanter kan maken? Het zijn allemaal vragen die jij jezelf kunt stellen.

 

De gemiddelde prijs voor een DJ is afhankelijk van 3 belangrijke factoren!

Elke DJ is volledig vrij om zijn eigen prijs te bepalen. Echter is er wel degelijk een gemiddelde prijs in de markt. Als een DJ een flinke prijs vraagt en dit niet compenseert door een kwaliteitsverschil, prijst hij zichzelf al snel uit de markt. De gemiddelde prijs voor een horeca DJ is afhankelijk van 3 belangrijke factoren. Op de eerste plaats is het de ervaring die bepaald wat iemand kan, en dus ook verdient. Het tweede punt dat meespeelt is de plaats waar hij draait. Honderd mensen entertainen is een heel ander verhaal dan duizend of meer. Het laatste punt is de populariteit die meespeelt. Heel simpel: hoe populairder de DJ, hoe groter de kans dat er mensen naar hem komen kijken, hoe meer hij waard is!

 

Maar er is wel een gemiddeld prijs voor een horeca dj:

De prijs die je voor een ervaren allround DJ zonder apparatuur kunt verwachten ligt tussen de € 250,- en € 450,- voor een avondvullend programma van vier tot vijf uur draaien. Voor een hobby DJ kun je wel eens goedkoper uit zijn waardoor je tussen de € 150,- en € 250,- uitkomt voor een avond van vier tot vijf uur. Maar hier zit dan ook een groter risico qua ervaring bij kijken. Wanneer de settijd korter is spreekt het voor zich dat er over de prijs gepraat kan worden. Maar houdt rekening dat een DJ zich nog steeds moet voorbereiden. En naar de locatie moet reizen.

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less