tips voor meer of betere DJ shows

Als dj hebben we het mooiste vak van de wereld. Je maakt mensen blij, ontvangt hun energie, kunt van je hobby je werk maken en wordt door elke ondernemer (als het goed is) met open armen ontvangen en in de watten gelegd. Ondanks dat ik van mening ben dat we vaker bewust van zo’n moment moeten genieten, is streven naar iets beters ook zeker geen slechte eigenschap. Want je kunt tevreden zijn met wat je bereikt hebt en tegelijkertijd een pad bewandelen naar een nog hoger doel. Bij een dj is dit bijna altijd een (nog) vollere agenda, betere shows of meer betaald krijgen. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Wij hebben vier belangrijke tips voor meer of betere dj shows:

 

1. Netwerkborrels

In het digitale tijdperk waarin we leven ben je veel aangewezen op jezelf. Maar van continu achter een beeldscherm zitten worden we niet perse beter. Regelmatig een netwerkborrel bezoeken zorgt ervoor dat je andere mensen ontmoet. En deze ontmoetingen kunnen je helpen om creatief gezien nieuwe inzichten te krijgen. Maar ook om bij andere organisatoren onder de aandacht te komen.

 

2. Mixtapes

Muziek is voor een dj de belangrijkste tool om je te uiten. Een goede mixtape is hier de ideale manier voor. Makkelijk te delen, snel te produceren en vooral leuk om mee bezig te zijn! Om 2 redenen kun je hem het beste live mixen: je kunt direct laten horen wat je kunt en het gaat een stuk sneller. Ander voordeel is dat je bij deze live mix direct een aantal video’s kan schieten waarmee je jezelf en je mixtape op je socials kunt promoten. Weten welke social media je gebruikt als dj LEES JE HIER.

 

3. Bouw een kwalitatief portfolio

Een van de belangrijkste tips voor meer of betere dj shows, is kunnen aantonen wie je bent en vooral wat je kunt is het belangrijkste wat er is als dj. Uiteindelijk ben jij degene die voor het grootste deel de sfeer bepaald voor het publiek. En die sfeer zorgt ervoor wat er voor de ondernemer onder aan de streep overblijft. Bij Artistlist bouwt iedere dj’s daarom een portfolio op met echte reviews van andere ondernemers. Zo is het betrouwbaar en draait het echt om de kwaliteit. En niet zoals op sociale media om populariteit, iets wat weinig over je kunde verteld en vaak niet als betrouwbaar wordt aangenomen door een ondernemer.

 

4. Organiseer zelf een feest!

Wil je een vliegende start maken in je dj carrière of zeker willen zijn dat het publiek precies de doelgroep is die jij zoekt? Organiseer dan zelf een feest. Dan bepaal je zelf hoe een podium eruit ziet, welke muziek er gedraaid gaat worden en wanneer het een succes is kun je zelf alle shine pakken! Je bent niet de eerste die dit kunstje uit zou voeren. Onder andere Kris Kross Amsterdam is op deze manier bekend geworden. Niet geheel zonder risico natuurlijk…! Hier lees je meer over het ontwikkelen van een eigen concept!

 

Eindconclusie:

Ik zeg vaak: When you don’t show, they don’t know, kortom: laat jezelf zien waar je kunt. Een kwalitatief netwerk, goed portfolio en zelf georganiseerd feest kunnen je serieuze stappen verder brengen. Of het je nu om meer, mooiere of beter betaalde shows gaat, je zult altijd bewijs aan moeten leveren dat jij degene bent die ze zoeken. Nog meer tips voor meer of betere dj shows? Houdt onze socials in de gaten.

 

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less