Waarom je rekening houdt met de dj na je? Of je nu op een groot festival, een populair concept of in de plaatselijke kroeg draait, niks zo vervelend als een dj die denkt dat alles om hem of haar draait. En wanneer deze dj zelf de gehele avond draait is dit nog niet zo vervelend. Maar wanneer er een hele programmering staat en deze dj draait als een van de eerste heb je een probleem. Daarom een aantal tips voor alle dj’s waarom je altijd rekening moet houden met de dj(‘s) na je!

 

1. Ze weten al wat je kunt

Je bent geboekt door iemand die als het goed is al weet wat jij kunt. Je hoeft dus helemaal niet te bewijzen dat jij weet wat de hitjes zijn. Je moet je bewijzen door te laten zien dat je weet wat jouw functie die dag is: samen met de andere dj’s mensen vermaken en zorgen dat er geld aan de bar uitgegeven wordt! Laat dus ook genoeg ruimte voor de andere dj’s om het publiek te blijven vermaken.

2. Het draait niet om jou

Belangrijkste wat je als dj moet beseffen is dat het niet om jou gaat. Jij bent er voor het publiek. Altijd! En het publiek is niet gekomen om een uurtje te blijven. Want dan waren ze wel naar een bootcamp gegaan om daarna stuk op de bank te ploffen. Ze zijn er om een leuke avond te beleven. En om die avond zo lang mogelijk te rekken moet je ze niet teveel verwennen. Want wie al vroeg voldaan is, gaat ook vroeg naar huis!

3. De volgende keer wil jij er weer staan

Een andere reden om degene na je te vriend te houden is dat deze dj vaak al een stapje verder is dan jij. En die wil je te vriend houden. Want als je aan deze dj laat zien dat jij je vak verstaat zal deze dj je ook bij andere ondernemers aanraden. En die extra boekingen zijn natuurlijk altijd welkom!

 

Kortom, heb een beetje respect voor elkaar. Want alleen kun je het feestje niet maken. Je bent maar een klein onderdeel van het geheel en zorg dan ook dat je die functie goed invult. Dan komen die extra boekingen vanzelf. Of dat nu van de ondernemer zelf is of via de dj na je. Houdt daarom altijd rekening met de dj na je.

 

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less