Dj leren Bizzey

De afgelopen jaren ging het alles behalve rustig met Bizzey! Hij scoorde met onder andere de nummers Traag en Ja! dikke hits. De kunst van deze nummers? Ze doen het zowel in de clubs als in de hitlijsten goed. Maar hoe heeft Bizzey het kunnen schoppen tot een van de meest geboekte artiesten van Nederland? Hieronder lees je hoe hij zo snel aan de top kwam en wat je als dj van Bizzey kunt leren.

 

Geld maakt niet altijd gelukkig

Leendert, zoals hij in het dagelijks leven heet, staat al vele jaren op het podium. Eerst als mc in clubs en verschillende grote festivals. Hij trad er op met dj’s als Don Diablo en Hardwell. Niet de minste, maar het feit dat hij geen invloed had op de muzikale invulling gaf hem op dat moment niet de voldoening die hij zocht. Daarom startte hij in 2010 samen met vrienden Jim en Nils de formatie Yellow Claw. Zoals de meesten wel weten knalden deze mannen door alle festivalspeakers, sloopten ze bijna letterlijk de stages en was niks gek genoeg. Met al deze energie en adrenaline in hun lichaam knalden de mannen ook internationaal goed door. Met diverse hits schoten de boekingen (en ook hun gage) omhoog. Aan geld en shows dus geen gebrek, maar tijd met het thuisfront wel! Terwijl Bizzey zijn bankrekening volliep, zakte zijn energielevel door al het vliegen en vooral het gemis van zijn vrouw en kind naar een dieptepunt. In 2016 besloot hij daarom een punt te zetten achter zijn Yellow Claw-tijdperk. Geld alleen maakte dus niet gelukkig voor Bizzey!

 

Een goed netwerk maakt wel gelukkig!

In de tijd waar Bizzey op de meest grote podia in binnen- en buitenland stond met Yellow Claw keken veel artiesten tegen hem op, zeker de Nederlandse! Toen hij besloot om als soloartiest door te gaan was het dan ook geen verrassing dat de artiesten in de rij stonden om met hem samen te werken. En zo geschiedde. Bizzey dook direct met grote Nederlandse artiesten de studio in, en niet zonder resultaat. Nog geen jaar na het stoppen met Yellow Claw stond hij alweer in de Top 40. Ook zijn connecties bij de ondernemers waren nog goed. Hierdoor werd hij al gauw weer een van de meest geboekte artiesten van het land, en niet tegen een laag tarief. Een goed netwerk is dus onbetaalbaar.

 

via GIPHY

 

Doe wat je het allerleukste vindt, en doe het goed!

De leukste les hebben we tot het laatste bewaard. Waar Bizzey namelijk een echte koning in is, is doen wat hij het allerleukste vindt: muziek maken en tijd doorbrengen met zijn familie. Door uiteindelijk te kiezen voor een leven in de buurt van zijn familie heeft hij nu de regie volledig in eigen handen. Hij hoeft niet meer te overleggen met andere leden van de act , maakt muziek zoals hij het voor ogen heeft en ook nog eens met wie hij wil. Kortom: door precies te doen wat hij het allerleukste vindt barst hij weer van de energie en creativiteit. En laat dit nou net de belangrijkste ingrediënten voor een succesvol bestaan als artiest zijn!

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less