DJ Snollebollekes

 

Als er iemand de afgelopen jaren een unieke prestatie heeft neergezet zijn het wel de mannen van Snollebollekes. De mannen? Is er toch maar één? Nee, maar daarover later meer! In sneltreinvaart veroverden ze niet alleen Brabant, maar ook de rest van het land, met hun opzwepende carnavalssound! Lees hieronder wat jij als dj van Snollebollekes kunt leren.

 

Ben altijd herkenbaar

Wil je herkend worden? Dan moet je herkenbaar zijn. Als jij een rood pak met gele stropdas zegt, dan zegt de rest van Nederland: das Snollebollekes. Eigenlijk alles is herkenbaar aan de act. Naast de kleding heeft ook de muziek dezelfde ingrediënten. Feestelijke melodie, een roep om interactie en herkenbare teksten. Voeg daar nog het echte Brabantse accent aan toe en het verhaal is compleet. Goed over nagedacht en toch eenvoudig genoeg om een breed publiek mee aan te spreken.

 

Als de verhouding klopt, komt de uitbreiding vanzelf

Wanneer je teveel zout in het eten doet, wordt het er niet lekkerder op. De smaken moeten in verhouding zijn. En dat geldt niet alleen voor het eten. Ook in de muziekindustrie zie je dat een act de goede verhouding nodig heeft. Zo is er bij een act vaak een introvert en extrovert persoon betrokken om de verhouding in balans te houden. Terwijl de ene zich terugtrekt om de muziek te finetunen, zorgt de ander dat de show weer helemaal te gek is. Bij Snollebollekes is het niet anders. Door met meerdere mensen de act te starten konden ze krachten bundelen. De een was expert in entertainment, de ander wist precies welke muziek de markt nodig had en de derde had een netwerk waar je u tegen zegt. We weten allemaal hoe hard het met Snollebollekes is gegaan, en dat komt dus door deze perfecte verhouding! Zorg daarom dat je een goed team om je heen neer zet die jouw eigenschappen aanvullen.

 

Eén echte hit kan voldoende zijn

We zijn vijf jaar en inmiddels aardig wat hitjes verder. Maar als je aan een willekeurig persoon vraagt of ze Snollebollekes kennen, dan is de kans groot dat ze meteen denken aan een massa mensen die van links naar rechts springt. Een beeld dat op bijna ieder festival wel ergens voorbij komt. Tot 2015 was de act voornamelijk bekend in het carnavalscircuit in het mooie Brabant. Maar toen de plaat Links Rechts in de zomer van 2015 uitkwam veranderde alles. Nadat de eerste beelden van een springende mensenmassa via social media verspreid werden, namen de allround dj’s dit over. En zij herhaalden dit maar al te graag in het weekend, om het weer op hun eigen social media te delen. Eindconclusie: Jaren later profiteert hij nog steeds van deze plaat. Snollebollekes kan een gat in de lucht Springen Nondeju!

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less