DJ USB vs SD-kaart 1

Het kan een eindeloze afweging zijn voor een dj. En met de komst nieuwe Pioneer 3000 afgelopen jaar blijft dat voorlopig nog wel zo. Is een USB-stick of een SD-kaart nou beter? Zoals je al kunt raden is het antwoord daarop niet voor iedereen hetzelfde. We hebben de 2 belangrijkste voordelen van een USB vs een SD-kaart voor een dj onder elkaar gezet. Zo kun jij zelf bepalen welke voor jou het belangrijkst zijn.

 

2 x Waarom een SD-kaart

Sneller:
Een SD-kaart is in de basis een tikje sneller dan USB. Hier merk je tijdens het draaien als het goed is niet veel van. Maar wanneer je een flinke update op je muziek maakt kan het zeker een voordeel geven.

Betrouwbaarder:
Nog een belangrijk voordeel is de betrouwbaarheid van een SD-kaart. Volgens de recensies geeft hij zelden tot nooit een foutmelding. Iets wat je natuurlijk niet tijdens je set kunt gebruiken.

 

2 x Waarom een USB

Gebruiksvriendelijker:
Een beetje dj is veel onderweg. En daarin is gebruiksvriendelijkheid ook belangrijk. Een USB-stick is veel steviger dan een SD-kaart. Waardoor je hem makkelijker vervoert en hij minder snel kapotgaat. Daarnaast ligt een gemiddelde USB-stick beter in de hand, waardoor je hem niet snel laat vallen.

Vergeten:
Je muziekcollectie is de basis van alles. Die wil je dus niet ergens laten rondslingeren. Maar wanneer je na een show midden in de nacht moe bent en alles snel inpakt is het fijn wanneer een uitstekende stick je hieraan herinnert. Dat is een heel verschil met een SD-kaart die verstopt zit in een speler.

DJ: USB vs SD-kaart

Is er verschil in kosten?

Als we naar de kosten kijken kunnen we kort en krachtig zijn: hier zit niet direct veel verschil in. Daar zit voor jou als dj echter wel een klein addertje onder het gras. Om een SD-kaart goed te vervoeren heb je een kwalitatief hoesje nodig. Voor een USB is een apart hoesje wel wenselijk, maar geen must. Je kunt dus stellen dat een USB iets goedkoper is.

 

Eindconclusie:

Beide opslagmedia hebben hun eigen voordelen. Draai je veel op een vast plek dan is de USB waarschijnlijk een betere keus. Terwijl de SD-Kaart een uitkomst kan zijn wanneer je vaak kortere sets draait en de USB ingangen bij aankomst al bezet zijn. Maar zorg wel voor goede bescherming wanneer je onderweg bent. En misschien is de beste keus voor professionals nog wel om zowel een USB als een SD-kaart bij te hebben. Als je er je geld mee verdiend, waarom dan niet zorgen dat je op alle situaties voorbereid bent? En is een USB vs SD-kaart voor jou als dj helemaal niet van toepassing…

 

 

Wekelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent artiesten, boekingen en DJ's?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Artistlist

Schrijf je direct in

Volg @artistlistnl op Instagram

expand_less